Cursus ‘Haal meer uit je site met Joomla!’

joomlaVanaf september 2019 geef ik een cursus Joomla! bij de Volksuniversiteit Amsterdam. Als gediplomeerde Joomla beheerder (Certified Joomla Administrator) ken ik de kneepjes van het vak en kan ik je leren hoe Joomla werkt en hoe je de mogelijkheden van Joomla het beste in de vingers krijgt.

De flexibiliteit van Joomla is één van de belangrijkste voordelen. Je bouwt websites, die je volledig naar je hand kunt zetten: je wordt niet beknot door de beperkingen van het systeem. In deze cursus leer je de principes van dit populaire Content Management System (CMS) en samen bouwen we een voorbeeldwebsite... of je begint meteen aan je eigen site. Joomla is modulair in opbouw; daardoor kun je eenvoudig beginnen en dan bijna eindeloos doorbouwen.
We bouwen een site op https://launch.joomla.org en aan het einde van de cursus kun je je website daar laten staan of ‘m meenemen naar een hosting provider van je keuze. In ons computerlokaal zijn computers beschikbaar, maar je kunt ook je eigen laptop meenemen.

De volgende onderdelen zullen we in ieder geval behandelen:

website lanceren en categorieënstructuur opzetten

artikelen schrijven / menu’s aanmaken

Categorieblog menu-item / artikelen maken voor categorieblog

afbeeldingen en tags

modules

templates / plugins / gebruikers

extensies (uitbreiding van Joomla) / zoekfunctie

contacten / contactformulier

Voorkennis van HTML, CSS, JavaScript en PHP is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.
Computers en WiFi zijn beschikbaar. Je kunt ook je eigen laptop meenemen en daarop werken. Je krijgt alle documenten en afbeeldingen die je nodig hebt voor de voorbeeldsite.

De cursusprijs €245,- is inclusief het Handboek Joomla (€ 10,-) dat bij de eerste les voor je klaar ligt.https://www.volksuniversiteitamsterdam.nl/digitaal/websites/haal-meer-uit-je-site-met-joomla
.