Cyber Crime

Joomla: de veilige website, óók voor het MKB

In het nieuws: "MKB-bedrijven vaker slachtoffer van cybercrime" Veel MKB-directies onderschatten de gevaren van cybercriminaliteit. Ook vrezen ze dat maatregelen om hun eigen netwerk te beveiligen te duur zullen zijn. Daarom wordt een steeds hoger pecentage van nu bijna een kwart van de MKB-ers gehackt... met alle gevolgen van dien.

Gelukkig werk ik voornamelijk met Joomla!. Dat is één van de veiligste content management systemen om een website te beheren. Er komen bovendien regelmatig beveiligingsupdates uit, die de websites veilig houden. Daarnaast zijn er extra extensies (uitbreidingen, plug-ins) die de sites nóg veiliger maken en werk ik zelf voortdurend aan de beveiliging.

Een poos terug kreeg ik gelijktijdig een sms én een mail van mijn hosting partner: Er was binnen een half uur 57.000 keer geprobeerd één van mijn sites binnen te dringen. Ik ging natuurlijk meteen kijken, maar het was vals alarm: door de goede beveiliging en de spijkerharde wachtwoorden was de inbraak beperkt gebleven tot een poging.

Computable: MKB-bedrijven vaker slachtoffer van cybercrime.