Google zoekresultaten

De kwaliteit van Google zoekresultaten...

Zoekresultaten van Google vallen me vaak tegen. Onlangs zag ik op de zender RTL-Z een bericht in het lint (onder in het televisiescherm) voorbij komen. Daarin stond dat iemand had gezegd dat het hoog tijd was om de toppositie van Schiphol te verdedigen. Ik wilde daarover wel meer weten en ging naar Google. Hierboven het zoekresultaat. Zat ik daar nou op te wachten?

Google gaat naar mijn idee steeds meer Microsoft achterna: ze denken voor je: je zult wel iets anders hebben bedoeld dan je hebt ingetypt. Je kunt kiezen (onder "Zoekhulpmiddelen" via "Alle resultaten") voor "Woord voor woord". Zelfs dan nog kun je zoekresultaten voorgeschoteld krijgen die niet relevant zijn bij de zoektermen die je hebt ingevuld. Ze willen natuurlijk dat je zo lang mogelijk op hun website blijft: goed voor de advertentieverkopen.

Maar, beste Google: als je het niet weet, zeg dat dan gewoon: "We kunnen geen resultaten vinden bij uw zoektermen". Daar heb ik echt meer aan. Ben bang dat ik niet veel invloed heb.